Japanse duizendknoop bestrijden: Dit is dé oplossing

De Japanse duizendknoop is een plant die behoort tot de invasieve exoten. Door de snelle groeikracht kan de plant in korte tijd tot wel enkele meters hoog groeien en daarnaast verspreidt de Japanse duizendkoop zich razendsnel. Gemeentes hebben vaak moeite met het bestrijden van de Japanse duizendknoop vanwege de sterke groei en verspreiding van deze plant. De Japanse duizendknoop is een invasieve plantensoort die oorspronkelijk uit Japan komt en zich snel verspreidt via ondergrondse wortelstokken en zaden.

De wortels van de Japanse duizendknoop zijn zeer krachtig en kunnen zich diep in de grond uitstrekken en andere planten en zelfs fundamenten van gebouwen beschadigen. De plant kan zich bovendien snel vermeerderen en daardoor een hele omgeving overwoekeren.

Het bestrijden van de Japanse duizendknoop is daarom lastig omdat de wortels diep in de grond zitten en een groot oppervlak beslaan. Het gebruik van herbiciden is niet altijd effectief omdat de wortels van de plant hierdoor niet volledig worden gedood en de plant daardoor opnieuw kan groeien.

Het verwijderen van de Japanse duizendknoop vereist daarom vaak een combinatie van verschillende methoden, zoals handmatig verwijderen van de plant, het afgraven van de grond en het afsnijden van de wortels. Deze methoden zijn arbeidsintensief en kostbaar, waardoor het bestrijden van de Japanse duizendknoop een uitdaging blijft voor veel gemeentes. Bij veel bestrijdingsmethodes is het vaak behelpen, de plant groeit binnen no-time terug en je kunt weer opnieuw beginnen.

Hoe zorg je ervoor dat de Japanse duizendknoop langdurig wegblijft? 
Zorg ervoor dat Japanse duizendknoop eerst goed afgeknipt is. Vervolgens pak je een warm water hogedrukreiniger en spuit je langdurig met kokend water op de Japanse duizendknoop. Pak nu een groot zeil, maken gaten hierin en maak een gat in de grond. Spuit nu met het kokende water langdurig in het gemaakte gat en op deze manier wordt de Japanse duizendknoop aangepakt tot de wortels die meters diep zit. Hierdoor blijft de Japanse duizendknoop langdurig weg en voorkom je ook dat het zich verspreidt.

Hieronder vind je stapsgewijs onze succesvolle methode voor het bestrijden van de Japanse duizendknoop:

· Zet het gebied af waar de Japanse duizendknoop groeit.
· Zorg voor een stoom of warm water hogedrukreiniger en zorg voor wateraanvoer of ruim gevulde watertank.
· Plaats stoomzeil over het oppervlak, indien nodig in gedeeltes uitvoeren.
· Plaats de spuitlans in de grond op maximale diepte.
· Leg een temperatuurmeter onder het zeil.
· Start toevoer warm water en wacht tot temperatuurmeter 70 graden aangeeft.

Na enkele minuten spuiten is het oppervlakte voor lange termijn behandeld en is de Japanse duizendknoop tot aan de kern aangepakt.

Japanse duizendknoop bestrijden: Dit is dé oplossing
Voorbeeld testoppervlakte na bestrijding met eromheen nog Japanse duizendknoop.

Een hogedrukreiniger met warm water huren en gebruiken voor het bestrijden van de Japanse duizendknoop? Bekijk dan onze verhuur pagina voor een krachtige hogedruktrailer die gebruikt kan worden voor effectieve aanpak. Wij kunnen tevens op onze locatie laten zien hoe wij de Japanse duizendknoop bestrijden. Hiervoor hebben we een locatie met Japanse duizendknoop dichtbij ons bedrijfspand waar we kunnen laten zien wat het effect is na enkele maanden, na 1 jaar en hoe plekken eruit zien zonder onze behandeling.

Japanse duizendknoop bestrijden: Dit is dé oplossing 
Voorbeeld opzet hogedruktrailer bestrijden Japanse duizendknoop.
 
Meer info? Neem contact op voor een complete uitleg en eventuele demonstratie.


AT ECO Weed remover

Bekijk ook onze duurzame onkruidmachine voor openbare ruimtes met de volgende voordelen:

- Slechts 1 tot 2 werkgangen per jaar

- Direct zichtbaar resultaat

- Kwaliteit A-A+

- Hele jaar inzetbaar, ook in winter periodes

- Laag brandstofverbruik

Op zoek naar een duurzame onkruidmachine voor openbare ruimtes? Bekijk dan deze pagina en ontdek een revolutionaire manier van onkruidverwijdering. Ideaal voor groenvoorzieningen en gemeentes die onkruid bestrijden op bestratingen. Benieuwd naar de werking? Bekijk dan dit filmpje.