+31 (0)488 421100

Over AT Cleaning Systems

AT Cleaning Systems staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Wij bieden passende reinigingsapparatuur en blijven betrokken om ervoor te zorgen dat jij als professionele schoonmaker je werkt goed kunt uitvoeren.

AT Cleaning Systems hanteert sinds 1995 een doelgerichte aanpak, waarin jouw wens centraal staat. Met de ruim beschikbare kennis en ervaring bieden wij in samenwerking met jou dé oplossing al je werkzaamheden. Wij leveren hoogwaardige reinigingssystemen en combineren vakmanschap met betrokkenheid. Wij zijn binnen onze eigen productielijn gespecialiseerd in reinigingssystemen tot maximaal 500 bar.

Wij maken gebruik van de meest duurzame componenten met de beste prestaties.  Ons uitgebreid assortiment voor de industriële reiniging bestaat onder andere uit mobiele en stationaire reinigingsmachines met koud, dan wel warm water, diesel of elektrisch aangedreven. Onze producten worden onderhoudsvriendelijk geproduceerd waardoor toekomstige onderhoudsbeurten en reparaties zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd op onze vestiging of op locatie.

Over AT Cleaning Systems

Wat is het verschil tussen ons en andere hogedrukmerken?

Wij geloven in het principe: “The best part is no part. The best process is no process. It weighs nothing. Costs nothing.''

Dit houdt in dat we altijd opzoek zijn naar verbeteringen in ons design en het elimineren van onderdelen is een belangrijk onderdeel hiervan. Met het elimineren van onderdelen worden productiekosten, onderhoud/reparatie kosten minder en is de kans op storingen kleiner. Door dit principe na te leven worden de aanschaf- en gebruikskosten voor klanten van AT lager. Om te bepalen of onderdelen geëlimineerd kunnen worden overleggen wij specifiek met de klant en zijn wij betrokken met de reinigingswerkzaamheden.

Op het gebied van duurzaamheid zijn wij vooruitstrevend en zorgen we ervoor dat we nauw betrokken zijn rondom alle ontwikkelingen op dit gebied. Zo werken we samen met accuproducten om de accupakketten te optimaliseren voor hogedrukreinigers. Daarnaast denken we mee om stroom zo groen mogelijk te genereren en oppervlaktes op bijvoorbeeld hogedruktrailers te benutten met zonnepanelen. 


Innovaties door AT Cleaning Systems 


Elektrische hogedrukinstallatie

Met de AT Ecoline hebben we tussen 2011-2013 een volledig elektrische hogedrukaandrijving werkend op accu's. Hiermee kunnen klanten onafhankelijk reinigen met de bijhorende voordelen van de elektrische aandrijving. Het principe werd natuurlijk al toegepast in andere industrieën zoals de automotive, maar op het gebied van hogedruk ontbrak dit destijds nog. Omdat de ontwikkelingen razendsnel gaan op het gebied van accutechniek verwachten wij dat het een kwestie van tijd is dat alle gemeentes in Nederland duurzaam reinigen op accu's. 

Nu we zien dat de brandstof aandrijving vervangen kan worden door de elektrische aandrijving is het van belang dat de stroom zo duurzaam mogelijk wordt gegenereerd. Om dit te realiseren leveren wij (optioneel) zonnepanelen op onze elektrische hogedruktrailers. Hiermee kun je, bij buiten reiniging, tot wel 20 reinigingsdagen per jaar een volledig vol accupakket genereren puur door zonne-energie. Een volledig gratis én meest duurzame energiebron die er is.

Over AT Cleaning Systems
*Voorbeeld (in progress) elektrische hogedrukinstallatie inbouw uit onze eigen productielijn.

Duurzame onkruidmachine

Met het verbod op chemische middelen vonden wij dat de vervangende methodes teveel CO2-uitstoot genereren. Onze R&D afdeling heeft methodes uitvoerig getest en onderzocht. Hierin viel ons op dat er met te hoge temperaturen onkruid werd verbrandt, maar dat de rijsnelheid te hoog was om het gewenste effect te creëren op het onkruid. Daarnaast wordt het onkruid niet verwijdert, maar slechts licht verbrandt bij gebruikelijke rijsnelheden en dit resulteert in een geel verbrand topje van de plant waarbij de wortel nog intact blijft. De conclusie die wij trokken uit ons onderzoek: onkruid moet weggesneden en vervolgens opgevangen worden om op langere termijn af te zijn van onkruidproblemen. Daarnaast moet er niet teveel kosten worden gemaakt in apparatuur, personeel en brandstof. Ook moet de CO2-uitstoot niet onnodig hoog zijn bij deze handelingen.

Met een prototype ondervonden wij dat koud water hogedruk in een specifieke hoek een oplossing was voor het wegsnijden van onkruid en tevens het straatwerk reinigt. Uit onderzoeken bleek dat het straatwerk niet beschadigt raakt bij deze handeling. Ook produceerde wij een opzuigsysteem waarbij er in een overkapt rotordek onkruid kan worden weggesneden en tevens opgezogen kan worden. Twee handelingen met een onkruidmachine en tevens geen onnodig hoge CO2-uitstoot omdat er gewerkt wordt met koud water. Zo is de AT Ecoweedremover ontstaan in 2016. Inmiddels werken wij samen met marktleider Kärcher om dit product te introduceren aan gemeentes en andere instanties.