+31 (0)488 421100

Over AT Cleaning Systems

AT Cleaning Systems staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

AT Cleaning Systems hanteert een doelgerichte aanpak, waarin uw wens centraal staat. Met de ruim beschikbare kennis en ervaring bieden wij in samenwerking met u dé oplossing voor uw werkzaamheden. Wij leveren hoogwaardige reinigingssystemen en combineren vakmanschap met betrokkenheid. Wij zijn binnen onze eigen productielijn gespecialiseerd in reinigingssystemen tot maximaal 500 bar.

Wij maken gebruik van de meest duurzame componenten met de beste prestaties.  Ons uitgebreid assortiment voor de industriële reiniging bestaat onder andere uit mobiele en stationaire reinigingsmachines met koud, dan wel warm water, diesel of elektrisch aangedreven. Onze producten worden onderhoudsvriendelijk geproduceerd waardoor toekomstige onderhoudsbeurten en reparaties zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd op onze vestiging of op locatie.

Over AT Cleaning Systems

Research & Development

Al vanaf de oprichting in 1995 is AT Cleaning Systems bezig met het ontwikkelen en produceren van de meest milieubewuste en ergonomische reinigingsmachines. Zo heeft in 2011 de eerste productie van onze AT Ecoline, 200 bar hogedrukreiniger volledig aangedreven door accu's en elektromotor, plaatsgevonden. Een unieke productie in de hogedrukreinigingswereld en een grote stap naar de toekomst, daar waar alleen verbrandingsmotoren met CO2-uitstoot werden gebruikt. Naast het elimineren van de rookgassen is het geluid ook enorm gereduceerd, zo kan er op alle tijdstippen gereinigd worden zonder dat iemand hier last van heeft.

In een razend tempo werd de AT Ecoline bekend bij gemeentes, zo reinigt Gemeente Rotterdam tot op heden volledig elektrisch in de binnenstad met hogedruk. Zo is de CO2-uitstoot in de Gemeente Rotterdam drastisch verminderd op het gebied van hogedrukreiniging. Een ergonomische en milieubewust innovatie, zonder in te leveren op kwaliteit. Voor ons de kroon op langdurig onderzoek en ontwikkeling!

In 2016 is wederom een unieke ontdekking gedaan op het gebied van milieuvriendelijk en ergonomisch reinigen van hardnekkig onkruid. Uit langdurig onderzoek is geconcludeerd dat de bestaande manieren van onkruidverwijdering een dermate hoge CO2-uitstoot hebben. Bepaalde uitvoeringen hiervan zijn tevens enorm gevaarlijk zijn voor gebruiker en omwonenden. Wist u bijvoorbeeld dat de plaatselijke brandweer maandelijks enkele keren moet uitrukken voor het blussen van brand ontstaan door onkruidbranders? Dit werd in 2018 helaas bevestigd in Twello toen er een onkruidbrander explodeerde in een woonwijk, door de explosie vatte een bijstaande bus vlam die dicht tegen een huis stond geparkeerd. Wonder boven wonder waren er geen slachtoffers, maar het bevestigd de gevaar van de bestaande onkruidmachines.

Na jarenlang onafhankelijk onderzoek is de AT Eco Weed Remover ontwikkeld, een voertuigdrager met een daadkrachtige manier van onkruid verwijderen door middel van hogedruk in combinatie met directe opzuiging van het onkruid en het gebruikte water, het gebruikte water wordt tevens gerecycled. Het grootste ergonomische en milieuvriendelijke voordeel is dat het systeem werkt door middel van koud water. Brandgevaar is dus uitgesloten en er is sprake van een enorme CO2-reductie. Naast de duurzame voordelen is er financieel ook een enorm voordeel door de enorme brandstofbesparing.

In 2018 hebben AT Cleaning Systems en wereldmarktleider Kärcher de krachten gebundeld om samen deze revolutionaire manier van onkruidverwijdering op de markt te brengen. Door het brede assortiment aan Kärcher werktuigdragers en de revolutionaire manier van onkruidverwijdering is er uiteindelijk in 2019 een totaalproduct op de markt gekomen dat naast de financiële voordelen ervoor zorgt dat er een enorme reductie is in CO2-uitstoot. De Kärcher AT Eco Weed Remover is tot heden de meest ergonomische, milieuvriendelijke en daadkrachtige manier van onkruidverwijdering.